Wat Is Laser Ontharen En Hoe Werkt Het? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Published Feb 05, 22
6 min read

Laserontharing Met De Soprano Ice Laser In Genk - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

So Clean Clinic

Wildekastanje Laan 3/bus 2, 3600 Genk
089 21 93 43
laser ontharing

Bovendien hangt dit ook samen met uw haarkleur, uw leeftijd, het gebied dat onthaard wordt en uw type huid. Daarnaast wordt uw haargroei gestimuleerd door uw hormoonhuishouding. Kleine hormonale veranderingen kunnen het aantal benodigde behandelingen doen toenemen. Elektrische ontharing is een intensieve behandeling. De ongewenste haren worden een voor een behandeld.

De warmte die hierdoor ontstaat, vernietigt het haarzakje. Vaak zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. Elektrische ontharing is een veilige behandeling. Pijnloos is het echter niet. De stroomsterkte wordt individueel aangepast en is daardoor op een aanvaardbaar niveau. Uw huid wordt echter aangeprikt met een kleine naald.

Het is ook mogelijk om de ervaringen van anderen met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden, de kosten en de resultaten die bereikt worden. Verschillende ziektekosten verzekeraars hebben mogelijkheden die de kosten voor permanent ontharen vergoeden. Vergoeding vanuit de basisverzekering is evengoed niet mogelijk.

Permanent Verwijderen Overtollige Haargroei - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Om aanspraak te kunnen maken op een vergoedingsbedrag, zijn voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Vaak heeft u in ieder geval een verwijzing van uw huisarts en/of behandelend specialist nodig. Ook dient de behandeling uitgevoerd te worden bij een gecontracteerde kliniek of therapeut. De meeste schoonheidssalons en huidtherapeuten kunnen u helpen met het versturen van de aanvraag naar u verzekeraar.

Tenzij u in de zomer ook niet in de zon zit, kunt u ook dan voor een behandeling kiezen. De beste resultaten worden bereikt als uw huid niet teveel door de zon verkleurd is. Informeer bij uw schoonheidssalon naar de mogelijkheden. Iedereen heeft uiteindelijk zijn of haar eigen favoriete en meest toegepaste ontharingsmethode.

Door dit te doen weet u welke apparatuur er wordt gebruikt en welke resultaten bereikt kunnen worden. Klik hier voor een overzicht van de ontharingsklinieken die voldoen aan de door de Nederlandse Haarstichting gestelde criteria.

5 Dingen Die Je Moet Weten Over Permanente Ontharing - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Bij uw intakegesprek wordt een vragenlijst overlegd, aan de hand waarvan beoordeeld wordt of IPL bij u uitgevoerd mag worden. Kan definitief ontharen altijd? Nee, het haar moet voldoende pigment bevatten, anders kan de energie van het lichtflits niet doorgegeven worden naar de haarwortel. Hoogblonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment en kunnen dus niet met IPL verwijderd worden.

Na maanden of jaren valt een haar uit. Dan volgt een rustperiode voor het haarzakje. Daarna groeit een nieuwe haar. Slechts een deel van de haren is dus zichtbaar. De rustperiode duurt zes weken tot anderhalf jaar, afhankelijk van de plaats op het lichaam, de dikte en diepte van de haar, de hormonale situatie en erfelijke factoren.

Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als u besluit om u definitief te laten ontharen door een huidtherapeut, is het daarom belangrijk dat u zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren.

Wat Is Laser Ontharen En Hoe Werkt Het? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Hoe lang duurt een behandeling? De behandelduur is afhankelijk van de oppervlakte die behandeld moet worden. Voor kleine oppervlakken zoals een bovenlip ontharen of rimpelbehandeling van het voorhoofd zijn slechts enkele minuten nodig. Grote oppervlakken zoals het ontharen van de rug van een man duurt gemiddeld een half uur. Heb ik direct resultaat? Direct na de behandeling ziet men nog geen resultaat.

Dit kan enkele dagen tot zelfs 2 tot 3 weken duren voordat deze uitvallen. Ook bij de andere IPL behandelingen ziet men niet direct resultaat omdat de huid zich moet herstellen. Er worden immers geen vreemde stoffen in de huid gespoten, maar de huid werkt zelf aan verbetering. Dat heeft tijd nodig maar het eindresultaat is fantastisch! Zijn er speciale voorzorgen nodig? Ja! 1) Epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken, hetzij met pincet, ontharingswas of andere systemen.

Scheren, knippen of ontharingscrème (vb - laserbehandeling. Veet) mag wel. Door uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.

Permanente Ontharing: Zin Of Onzin? - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in Laserontharing

Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert.( Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de behandeling dient men minstens 2 weken zonnebank te vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een zonneproduct met minstens beschermingsfactor 30.

Moet ik bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen? Er zijn geen voorzorgsmaatregelen nodig, maar het is wel van zeer groot belang dat de huid niet gebruind is door zon of zonnebank. Drie dagen voor de behandeling gebruik geen Aspirine. Voor uw afspraak scheert u zelf de haartjes, met een stoppeltje van één milimeter.

Moet ik rekening houden met bepaalde nazorg? Gedurende de kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Na de kuur mag u nog 1 maand niet in de zon of onder de zonnebank - ontharing laser. Indien u zich niet aan deze voorwaarden houdt, dan loopt u het risico dat er op de behandelde plaatsen blijvende pigmentvlekken ontstaan.

Ontharing Voor Dames: Waxen Of Laserontharing - So Clean Clinic - Gespecialiseerd in LaserontharingIs het voor iedereen geschikt? Ja, IPL is voor mannen en vrouwen en voor jong en oud. Echter kan bij jongeren die nog niet volgroeid zijn wel nog nieuwe haarontwikkeling tot stand komen, derhalve wordt ontharen bij die groep afgeraden met het advies te wachten tot men lichamelijk volwassen is.

Het lichaam kan op latere leeftijd haren laten groeien die men voorheen nooit heeft gehad. Een bekend voorbeeld hiervan is haargroei op de oren van oudere mannen. De haarzakjes die nu geen haren meer produceren omdat ze met IPL behandeld zijn zullen dat ook nooit meer doen, maar het lichaam kan altijd nieuwe haarzakjes activeren - permanent ontharen.

More from Kinderen, Buiten